Malle, maffe mallotige 500 rit op 7 mei van start met 32 Fiat 500-tjes!

08-05-2017 | 00:04

 Op 7 mei was het dan zover. De malle, maffe, mallotige 500 rit ging van start met 32 Fiat 500-tjes.

Er werd gestart in Capelle aan den IJssel. Men werd ontvangen met koffie en lekkers. Er vond een demonstratie plaats van fijne poetsproducten voor de in en in vertroetelde autootjes. De mensen in die meedoen aan de rit zijn leden van de Nuova Fiat 500 club Olanda en allen liefhebbers van deze auto's.

De rit voerde o.a. na een overtocht met een pontje naar zilverstad Schoonhoven waar er lekker gelunched werd en er een eerste verloting plaatsvond van kadootjes, aangeleverd door diverse sponsoren. De leden van de club waren zeer ruimhartig voor ons goede doel en hebben veel lootjes aangekocht. Het was erg gezellig en de prijzen werden zeer gewaardeerd.

De rit voerde verder over smalle dijkjes in een sprookjesachtig gebied. Langs molens en waterschappen en door een prachtig natuurgebied. Het was met zo'n 16 graden niet zo warm, maar sommige cabriootjes waagden zich er toch aan om met het dakje open te rijden. Het was een bonte stoet met 500-tjes: beige, rood, geel, blauw, rose, grijs, (parelmoer-)wit, babyblauw en zwart. Ze trokken veel bekijks!

Bij terugkomst in Capelle aan den IJssel werden nog meer gesponsorde prijzen verloot. Het kon gewoon niet op. Er werd nog wat geknabbeld, gedronken en nagepraat en toen was het tijd om huiswaarts te gaan. Iedereen vertrok met een lach op het gezicht. Mensen waren uiteraard nieuwsgierig naar de opbrengst van deze actie, welke ik vandaag met ze zal delen.

Ik dank degene die de rit georganiseerd heeft en alle sponsoren die veel kado's geschonken hebben. Mede door hen werd het een onvergetelijke dag!