Bezoekers Big Band Festival Lelystad doneren voor DVN de wereld uit

28-01-2018 | 16:39

Zaterdag 27 januari 2018 is er door de bezoekers van het Big Band Festival Lelystad wederom ruimhartig gedoneerd voor de actie 'DVN de wereld uit!'. De bezoekers konden hun kleingeld doneren in de prachtige collecte-tuba bij de ingang en in de vertrouwde oranje Spierfondsbussen. Bij elkaar heeft dat dit jaar €205,- opgebracht voor onderzoek naar Dunnevezelneuropathie (DVN). Bezoekers en organisatoren van het festival: Dank voor uw donaties! 

DVN is een spierziekte die nog niet zo lang wordt herkend. In Nederland zijn er naar schatting 9.000 patiënten. Aan de buitenkant van mensen met DVN zie je weinig, waardoor zij vaak tegen onbegrip aanlopen. DVN zorgt voor brandende, prikkelende of schietende pijn. Ook hebben mensen met DVN vaak last van gevoelsstoornissen, zoals een verminderd gevoel voor warmte en kou. Verder treden hartkloppingen en maag- en darmklachten op. Bij iemand met DVN funtioneren de dunne zenuwvezels slecht. Waarom de zenuwvezels slecht functioneren is niet helemaal duidelijk, en er is geen behandeling. Daarom is onderzoek naar deze spierziekte hard nodig.

Alsnog doneren?

Heb je het festival dit jaar gemist, of ben je vergeten te doneren? Geen probleem. via deze site kun je alsnog rechtstreeks doneren. Je kunt ook eenmalig €2,- doneren door  "DVN" te sms'en naar 4333.

klik hier voor een impressie van het festival.