Barefoot Running

Yolande Taal
from €500 (68%)

Voordat ik de ziekte Dunne Vezel Neuropathie (DVN) kreeg deed ik samen met een vriend aan klimmen, zowel binnen als af en toe buiten. Ik werd ziek en kon steeds minder, terwijl hij juist zijn sportactiviteiten uitbreidde. Hij ging o.a hardlopen wat al snel veranderde in barefoot running. Hij poste regelmatig dingen op facebook wat ik dan las.    De tegenstelling kon niet groter zijn! Ik moest douchen op crocs omdat de zenuwpijn in mijn voeten zeer ernstig was, terwijl hij met minimal shoes over de bergen rende. 

Toen iemand op een congres voor DVN opperde dat ziektes als ALS en kanker allerlei acties hadden en het mooi zou zijn als we voor DVN ook iets hadden kwam bij mij meteen het idee om een actie voor DVN te koppelen met het barefoot running. Het duurde even, de energie was door de ziekte ver te zoeken, maar uiteindelijk maakte ik er samen met Jan Habraken werk van. We kwamen in contact met Paula IJzerman en via haar konden we regelen dat we op het barefoot evenement 2017 mochten staan met een stand om meer te kunnen vertellen over de ziekte DVN. Tevens mochten we collecteren. Aangezien Jan door de ziekte op de dag van het evenement er niet bij kon zijn heeft Ineke Scholten-Steenbergen me die dag bijgestaan. Een hoop informatie en een bescheiden bedrag wijzer was de volgende stap in zicht. Het vervolg zou zijn om bijvoorbeeld een sponsorloop te organiseren. Doordat ik weinig energie had door veel autonome klachten kwam dit maar niet van de grond. 

Uiteindelijk heb ik besloten om vooral dingen te doen waar mijn kwaliteiten liggen en waar ik energie van krijg. Dit is me inzetten voor spierziekten vereniging nederland o.a. voor lotgenoten.

Het idee van de actie sta ik nog steeds achter en wie weet heeft een ander wel de kwaliteiten, energie zin en tijd om hiermee verder te gaan. Zo ja dan hoor ik het graag!  Je kunt me dan vinden op facebook onder mijn naam Yolande Taal

Het grote doel is tweeledig. Aan de ene kant is het belangrijk dat er meer bekendheid komt voor de ziekte en aan de andere kant dat er meer geld beschikbaar komt voor onderzoek! naar DVN.

 

Raised €250

Raised €500

Raised €1.000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more
View all
€250 30-01-2018 | 22:46 Veel succes!!!
€15 30-01-2018 | 20:48
€10 30-01-2018 | 15:15
€25 30-01-2018 | 14:44
€40 30-01-2018 | 13:12 Dit is het bedrag wat we in de collectebus hebben ontvangen van de deelnemers aan het barefoot evenement!